Hårfärg?

Jag har ett problem!

Vet inte vad jag ska göra med mitt hår! Som många vet så brukar jag ju färga det svart hela tiden. Tror jag har börjat tröttna på det. Kostar ju en del att köpa massa färg och det är jobbigt att hålla på och färga själv, framför allt SVART!! hamnar alltid lite färg i ansiktet när man färgar, och det måste man snabbt torka av för att det inte ska färga av sig i ansiktet. Det är så omständigt tycker jag! Så jag vet i fan vad jag ska göra nu!!!

   

Jag har haft mörkt hår i flera år nu, så många (inklusive mig själv) kommer nog knappt ihåg hur jag ser ut i min originalfärg. Många har nog inte ens sett mig i min originalfärg. Den är typ brun/ljusbrun.
Frågan är om man ska försöka få tillbaka sin färg nu? Tror nog jag skulle vilja det. Men hur går man till väga om man inte vill gå och betala massa dyra pengar hos frisören? Finns ju avfärgning man kan använda själv, men jag har hört att resultatet aldrig blir som man vill. Kanske är bättre att gå till frisören trots allt. Hmm..

 




Första gången jag färgade svart, färgade jag det hos frisören. Då färgade jag svart med röd slinga(or) framtill i håret. Från början var det en intensiv röd färg som i Bild1, sedan blev det mer en röd/brun nyans som i Bild2, vilket jag tyckte var snyggare. Hade jag haft råd hade jag lätt gått till frissan och färgat svart och rött igen för det trivdes jag jättebra i! fast då hade jag haft röda slingor i hela håret istället.

Har provat på andra färger i mina dar, som tex rött, mörkbrunt, lila!? orange!? hehe.. Ända färgen jag inte provat på är blont! Tror knappast jag skulle passa i det heller. I så fall kanske något ljusare än min originalfärg. Kan ju va nått att fundera på till senare kanske.

  

Blir nog att fortsätta färga svart ett tag till, tills jag klurat ut hur jag vill göra med håret. Trivs ju trots allt kanonbra i svart.


Kom gärna med tips på hur ni tycker jag ska göra! :)

5 bränder i Tannefors

På torsdagsmorgonen tog jag min cykel in till stan för att gå på ett möte på KFG. Ett par tramp ifrån hemmet hör jag en brandbil tjuta. Några tramp till så möter jag upp brandbilen som stänger av sirenerna och svänger in framför mig. På plats ser man flera brandbilar, ambulanser och polisbilar. Då märkte jag att det brann i huset intill mig, på Gamla Tanneforsvägen. Släckningsarbetet var i full gång. Klockan är ca 10:20, larmet om branden kom in vid 10:00.
Huset är ett rivningshus som stått tomt länge, och branden var förmodligen anlagd. Vem finner glädje i att tutta eld på övergivna hus egentligen!? Och andra sidan kan man ju vara glad att huset inte var bebott och därför kom ingen till skada. Grejen är att detta endast är en av flera bränder som varit i Tannefors inom 2 veckor.


Bild från Corren.se


Inatt vid 2-tiden var någon framme igen och satte eld på ett bostadhus, även detta på Gamla Tanneforsvägen. Som tur var kom ingen till skada.

Under två veckors tid har det varit 5 bränder i Tannefors:


*
"I början av februari brann det i ett förråd mellan Råggatan och Garvaregatan."

* "Tisdag 10 februari, brand i en rivningsfastighet på Gelbgjutaregatan."


* "Torsdags 12 februari brann det i en rivningskåk på Gamla Tanneforsvägen 25."


* "Natten mellan 13 och 14 februari, en brand i en källare i hyrehus på Nya Tanneforsvägen 65."


* "Natten mellan 14 och 15 februari brand i hyreshus på Gamla Tanneforsvägen 22."

Flera av bränderna misstänks vara anlagda, men man har inte fått tag på någon som anlagt dem. Jag hoppas dom haffar den skyldige snart, så att vi Tanneforsbor slipper fler otrevliga överaskningar i området. Vore hemskt synd om någon kommer till skada på grund av nån idiot som finner glädje i att sätta eld på hus!


Alla Hjärtans Dag

14/2 Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag - Enligt mig är det en helt underbar dag som man tillbringar med sina nära och kära, framför allt sin älskade partner (om man har någon). Jag har ju turen att ha världens underbaraste kille till partner.. Reine Gustafsson!
Snart har vi varit tillsammans i 1½ år och jag kan se ytterligare många många underbara år framför oss. Min Reine har allt! Kärleken mellan oss är enorm! Hos honom vill jag stanna för evigt!

Jag älskar dig Reine!

Har haft en jättehärlig dag tillsammans med dig! Vi besökte vårat speciella träd ute i Gamla Linköping, då vi fyllde i vårat hjärta och initialer. Sedan åkte vi ut till Tornby, gick på Ikano-huset och handlade mat. När vi kommit hem kommer mamma och pappa på besök med en liten Alla hjärtans dag-present. Mysigt, det tackar vi för! Ikväll har vi ätit god sallad och druckit vin till Melodifestivalen. Nu väntar lite härligt filmmys. Tack älskling för en underbar dag!













Dagens:
+ Du och jag älskling <3
- Ingenting! haft en fantastisk dag

Norrköping

Igår besökte jag denna stad..



...Norrköping!

Jag var på anställningsintervju angående en tjänst som campingvärd. Tyckte det gick ganska bra, men jag vet inte om jag vill kalla det för "intervju"! Han frågade inte så mycket, utan berättade mest vad arbetet gick ut på, vilket jag redan visste eftersom det stod i annonsen. Han ville ha mitt CV och ansökan, sen ställde han ett par frågor bara, sen var det inte mycket mer med det. Intervjun tog bara 15-20 minuter. Eventuellt skulle han kalla mig till ytterligare en intervju, vilket jag får veta om ca 2 veckor.


Jag var inte den enda som fick sådant kort bemötande av den här snubben. Det var tydligen fler som tyckte precis som jag, fick jag veta på ett möte jag var på idag på KFG. KFG är typ en privat arbetsförmedling för de som inte visste. Ingen av de andra som varit på intervju hos samma arbetsgivare tyckte det kändes som en seriös intervju. Mycket skummt! Men de ville väl bara ha ett snabbt första intryck och CV och ansökan som de kan läsa vidare på, sen väljer de väl ut ett par stycken som får komma på ytterligare en intervju som antagligen blir mer lik en riktig "intervju". Jaja.. Nog om det!


Efter intervjun gick jag in till stan och tillbringade några timmar där. Käkade lunch på den där mysiga resturangen som är som en stor glaskupa. Där har de supersmaskiga sallader, så det fick det bli! Mums!


Till sist hamnade jag i min favoritaffär.. New Yorker! Åhh, det är helt galet hur mycket snygga kläder de har där. Jävligt synd att de inte kunde öppna sin butik i Linköping som planerat! Jag tillbringade hela timma enbart i New Yorker-butiken!!! helt galet! Provade hur mycket kläder som helst. Blir fan deppig över att inte ha råd att köpa upp hela butiken typ.

Lite tråkigt var det ju att springa runt helt själv i butiker o glo, så jag roade mig en del med att fotografera lite i provrummet.. hehe!


På New Yoker köpte jag hur som helst bara det lila zebramönstrade linnet som syns på bilden här nedan, en brun hoodtröja och ett par rosa vantar. Övrigt som inhandlades i andra butiker var bl a en rosa mössa, smink och lite annat smått och gott!

Blev överförtjust i en bikini på New Yorker som bara MÅSTE inhandlas till sommaren. Grymt snygg! Så det SKA jag bara ha! Blir ledsen om den inte finns kvar till nästa gång jag besöker Norrköping. Vet ju inte när det blir heller :(

Verkar vara inne med färgglada djurmönstrade plagg!?




Dagens:

+ Kände mig ganska utvilad imorse när jag vaknade, vilket inte har hänt på evigheter, om nånsin!?

- Tråkigt möte på KFG


Body Combat

På senaste tiden har jag känt att jag saknat träningen sjukt mycket, vilket inte är likt mig! Har nog aldrig känt mig så motiverad att träna som nu. Mitt träningskort gick ut till nyår, så sedan dess har jag fått nöja mig med promenader då och då. Men nu vill jag TRÄNA igen! Skulle vilja ha både gym- och jympakortFriskis & Svettis, så jag får varierad träning och kan träna när jag vill. Måste intala mig själv att prova på "Ki/box" nästa gång jag har jympakort också. Har inte vågat prova på det utan nån träningskompis, men nu känner jag mig riktigt sugen på't, så det ska minsann bli av nästa gång! Anledningen till detta är nog att jag fått inspiration från en träningsform vid namn, Body Combat!


Body Combat är någonting jag verkligen skulle vilja prova på! Det ser så fränt ut, och dessutom tränar man både kondition, styrka, kordination och uthållighet. Jag hade möjligheten att prova på denna träningsform ett helt år, men jag tog inte den chansen. För ca 2 år sen vann jag ett årskort på Studio Fitness, där både gym och jympapass ingick. De hade stor variation av pass, med bl a Body Combat. Då utnyttjade jag bara gymmet. Gick inte på ett enda pass! Detta är något jag ångrar djupt idag. Var för feg för att gå på passen själv. Men hade jag gjort det hade jag ju fått prova på Body Combat, som jag idag är jättesugen på att testa. Såg genom glasrutan in till träningshallen när de körde ett sånt pass. Det såg hemskt kul ut, men det gick så snabbt, så jag hade aldrig hunnit med. Det var väl också en anledning till att jag inte vågade testa det, för det hade varit så pinsamt om jag hade gjort bort sig. Men bara man vill, så ska inte det spela någon roll, och vill man tillräckligt mycket så hänger man nog med ganska bra ändå.

     


Tror inte det finns någon förening här i Linköping där man utövar Body Combat, som det finns med Karate och liknande, utan det utövas nog bara på några få gym. Men om nån skulle känna till nån förening som jag missat, så säg gärna till för jag är intresserad av att veta mer!




Någon mer som skulle tycka det vore kul att träna Body Combat?

Filmkväll

Igårkväll var jag, Reine och Edin på bio och kollade på Yes man. Det var en riktigt underhållande film faktiskt. Men det går väl knappt att misslyckas med en film när Jim Carrey medverkar i den, framför allt inte om det är en komedi. Så denna rulle kan jag starkt rekomendera för de som inte har sett den!

 

 

 

"Carl Allen är en man som oftast svarar nej på frågor och förslag. När han en dag utmanar sig själv att tillbringa ett helt år med att alltid svara ja, blir hans tillvaro plötsligt lite mer äventyrligt än tidigare."

 


 

Efter bion stack jag och Reine hem och fortsatte filmkvällen med lite Bolt. Det var en mysig Disneyfilm, och faktiskt lite spännande också. Kändes väl lite småtöntigt med typ "Matrix-effekter" i en animerad Disneyfilm, men samtidigt var det ju lite fränt och annorlunda. Denna film ska ju tydligen visas i 3D på biogragferna!? Kan tänka mig att effekterna och hela filmen i övrigt blir mycket bättre då. Men Bolt är helt klart en sevärd film, som även den rekomenderas!

 

 

Måste även påpeka att jag tycker den här lilla karaktären, Rhino, är grymt lik Kevin i sättet. Hehe, lite kul sådär! 

 

 

 

 

"För hjältehunden Bolt är varje dag ett spännande äventyr med faror bakom varenda hörn – åtminstone så länge kamerorna filmar. När den lilla tv-stjärnan kommer på avvägar från studion och hamnar i New York börjar äventyret på riktigt, när han försöker ta sig hem på en resa i verkliga livet. Det enda Bolt har att förlita sig till är desuperkrafter han tror han har men saknar, och två nyvunna vänner: en övergiven katt och en hamster med dille på tv. Snart upptäcker Bolt att maninte alls behöver superkrafter för att vara en hjälte på riktigt."

 


 

Dagens:

+ Gårdagens filmkväll

- Trött o seg som vanligt!


Veckans händelser

Sorry att jag inte har bloggat på ett tag! Har inte riktigt haft orken, men nu är jag på't igen! Så jag tänkte berätta lite om veckan som varit. Ni måste ju vara galet nyfikna!?.. eller inte!


Nyfikna eller ej..


..minns inte i detalj vad jag haft för mig hela veckan, och tror knappast ni vill veta i detalj heller. Inte så intressant o veta när jag ätit, sovit och skitit kanske :D

Men jag kan ju börja att berätta om natten mellan måndag och tisdag. Jag och älsklingen skulle ta oss en kvällspromenad. Klockan var väl sisådär en 11-12 på kvällen. På vår vandring hittade vi en rullator ståendes på vägen. Självklart blev vi lite leksugna, och skjutsade runt varandra på den genom stan! Folket som såg oss bara glodde märkligt på oss. Jag kom på att vi skulle höra om Thésan var vaken och leksugen. Det var hon! Weeeiii! Så vi drog bort till Thésan, som bara garva när hon såg oss. Vi lekte vidare in i stan och racade lite med rullatorn. Alltid lika kul liksom!

Vi är inte som alla andra!


Efter ett tag var vi helt plötsligt ute på vift på förbjudet område. Det var helt sjukt! Ingen kan nog ana vart vi gjorde intrång. Givetvis gjorde vi inget dumt, utan vi blev snabbt ganska nojiga och stack därifrån. För att ge lite ledtrådar kan jag säga att man vistas bara på detta område på sommarn. När vi var där var det fullt med is ;)






På onsdagen var jag och fika med Ida som jag träffade på en vägledningskurs på Arbetsförmedlingen. De var första gången jag träffade henne utanför Arbetsförmedlingens lokaler. Skulle ha träffats för några veckor sedan egentligen, fast då blev det inte av för jag mådde inte bra. Den här gången mådde jag bra och det var jättetrevligt att träffa Ida. Hon verkar verkligen vara en bra och gullig tjej. Dessutom har vi en hel del gemensamt. Mycket trevligt som sagt, så det ska vi göra om.

Ida -trevlig tjej!





I fredags var det fest som gällde. Från början var det tänkt att vi bara skulle vara ett par stycken som förfestade här hemma hos mig och Reine, men vi blev ju några stycken till slut. Det var kul som alltid!

Marlene fick uppdraget att försöka ordna min frisyr lite. Jag tyckte det var lite för platt och tråkigt och ville göra nånting kul av det för en gångs skull. Så hon skulle försöka få lite volym på det genom att tuppera det. Hon försökte och försökte, men jag vet ju hur mitt hår är, Omöjligt! Vi fick inte till den volym vi ville ha, men jag tyckte det blev bra ändå. Lite volym blev det ju, så tusen tack till Marlene som trots allt försökte!

Thésan hade med sig en tysk au pair tjej till festen. Jag försökte med några tyska fraser, men fy tusan vad man har glömt mycket sedan man pluggade det i grundskolan. Hon förstod både tyska, engelska och svenska, så det gick ju att kommunicera med henne på olika språk. Trevligt vare!




   
   
   

Efter några järn tog vi taxin in till stan, där vi gick på Platens. Där blev det mera alkoholintag, snacka massa skit, dans och agera linslus, som synes på bilderna nedan! ;)



   
 





I fredags kom Jenny till Linköping och hälsade på, men idag åkte hon tillbaka till Stöten där hon jobbar. Nu kommer man inte få se henne förrns april, då säsongen där är över och hon slutar jobba. Kommer bli jättejobbigt att vara ifrån henne så länge. Hon har redan varit iväg och jobbat 1½ månad, vilket har känts som en hel evighet. Nu ska hon vara borta 3 månader till. Jag kommer att dööö!

Jenny och jag hade vår egna lilla kväll i lördags hur som helst. Vi körde en favorit i repris! Bad- och bastukväll! Till en sådan kväll krävs givetvis lite vin och godis. Så precis som sist, så blev vi lite onykta jag och Jenny. Vi hade en skitkul och trevlig kväll!


Satt nyss och kollade på några filmklipp från kvällen och kunde inte sluta garva. "Vadå CP-knöl i armbågen!?" Jenny förstod inte vad jag menade när jag sa att jag fick en stöt i armen när jag slog i CP-knölen. Är det inte allmänt känt vad en CP-knöl är, eller är det bara jag som kallar det för det!? haha.. vetifan! Sen var det ett filmklipp på när Jenny välter en plastväxt och får plocka upp utspillda lecakulor och lägga tillbaka dom i krukan. Hon är ju bara för söt den flickan! På en av bilderna här ser man hur hon greppar tag i den fallande växten.

Tack för en underbar kväll gumman!
Får göra om det igen om 3 MÅNADER! Känner redan saknad!


   





Ikväll har jag och älsklingen bara tagit det lugnt. Vi hjälptes åt att laga till jättegod GI-mat, som vi bjöd Benjamin på dessutom. Det var riktigt kryddstarkt, men  hemskt gott. Kan nog hända att man lagar till denna måltid fler gånger!


Mumsig GI-mat!



Dagens:
+ Fick iväg en ansökan till ett ställe där jag verkligen skulle vilja ha jobb. Bara att hålla tummarna nu!
- Börjar bli förskyld

RSS 2.0