Spontan kväll

Gårkvällen blev ju minst sagt en annorlunda kväll.
Jag och Reine var iväg och handlade på Maxi. När vi kom hem var vi vråltrötta, så vi hade planerat att bara ta det lugnt resten av kvällen. Medan vi sitter och äter kommer Benjamin in till oss och säger att Rickard och Channah kommer på besök och att det skulle bli lite drickande, så han tyckte vi skulle vara med.

 

-Visst! tänkte jag, samtidigt som jag fick dåligt samvete för att jag tackat nej till att komma på Thésans fest bara för jag var trött. Så då ringde jag Thésan och där var det full rulle! och vi var välkomna dit allthopa.


     

Så det slutade med att jag, Reine, Benjamin, Rickard och Channah drog hem till Thésan en stund. I och med att allt blev så oplanerat var vi inte där förrns 23.00, så det gick ju inte lång stund förrns alla andra skulle dra till krogen. Men "vårat" gäng begav oss hemmåt till vårt place. Även Knutte hängde på. Så här satt vi en stund och snackade, men på grund av vissa omständigheter så drog Rickard och Channah härifrån ganska snart.


     

Mitt i natten börjar vi känna oss hungriga, så vi som var kvar tog en promenad bort till Max. Det blåste som fan ute och var svinkallt. Usch! Men det fick det vara värt, för jag fick ju mina goda pommes med Green garlic dipp! Mhmmm...!


  

...Ja, vad ska man säga! Detta var en trevlig och otrevlig kväll på samma gång. Tråkigt att det finns människor som inte kan bete sig som folk! Det förstör inte bara för dem själva, utan för många runt ikring också. Tycker det är fördjävligt!

 

I övrigt var ju kvällen trevlig, med härligt folk osv! Får tacka Thésan som så vänligt tog emot oss trots vår sena entré!




Dagens:
+ Inte många +(plus) denna dag
- Många -
(minus) denna dag

Grattis syrran!


Grattis på 23-års dagen syrran!

Ja må hon leva, ja må hon leva... Hoppas du får en underbar födelsedag trots att du jobbar nästan hela dagen! Får väl se när det finns tid att fira dig då.
Snygg bild det där tycker jag! ;)



Dagens:
+ Laddat ner lite nya lovande filmer som ska ses
- Trött som ett as

Grattis Reine!

I måndags fyllde min älskling 22 år. Grattis till dig mitt hjärta!

Vi började fira Reines födelsedag redan på söndagskvällen. Då kom mamma förbi med en present och lite käk. Smaskigt vare! Senare på kvällen när klockan slog 00:00 passade jag på att fira honom redan då. Jag kom in till honom i vardagsrummet med lite födelsedagssång, poppade popcorn och en present. Han fick lov att öppna presenten redan då, för jag tyckte det var rätt passande i och med att det låg en flaska whiskey i paketet. Hällde upp lite whiskey åt honom som han fick avnjuta resten av kvällen. Det var en uppskattad present minsann! ;)

                

Reines pappa, mamma, farmor och farfar kom förbi på en fika senare på dagen. Det var riktigt trevligt, och första gången vi bjöd hem nån på fika sådär med dessutom. I födelsedagspresent fick Reine bl a en bänkdiskmaskin och ett par byxor. Diskmaskinen kommer användas flitigt sedan när allt är inkopplat vill jag lova!



När de andra åkt hem kom Susanna, Knutte och Benet in till oss och fikade lite en stund. Very nice! Jag och Reine hade gjort bakelser av rulltårta som vi bjöd på. Enkelt, men gott!

Jag, Reine och Knutte tittade på en film senare på kvällen, Harold and Kumar - Escape from Guantanamo Bay. Den var rätt rolig faktiskt. Till detta blidde det vin och chips, så Knutte som tagit bilen hit fick sova över här. Men det blev en lååååång natt! Gick inte och la oss förrns vid 5 på morgonen! haha.. och jag skulle gå upp kl 9 för att gå till Arbetsförmedlingen. Så jag sov inte en blund, för jag bara kollade klockan hela tiden och väntade på att jag skulle gå upp. När jag kommit hem efter Arbetsförmedlingen deckade jag i sängen direkt.

Ikväll hade Knutte "Nutte" styrt upp en överaskning till Reine, som en sen födelsedagspresent -Bowling! Så jag, Reine och Knutte var och lirade lite på Cosmic. Det var najs, och mycket uppskattat! Tack ska du ha vännen! Och gratulerar till första platsen! ;)
Reine, min lilla klantiga skrutt spräckte sina nya fina jeans när han spelade. Dålig kvalitet!? eller bara ren klumpighet!? ;)

               

Näe, nu ska jag och älsklingen krypa upp i soffan med lite smarriga pecannötter och glo på film. Adiós amigos!



Dagens:
+ Bowlingen med Knutte & Reine
- All disk som står kvar i köket efter fest och fikande här hemma. Tack o lov att vi har diskmaskin nu!

Födelsedagsfest


Födelsedagsfest för älsklingen som fyller 22 år den 19/1


I lördags kväll var det fääääst här hemma. Alltid trevligt tycker jag, även om kvällen inte enbart bestod av trevligheter.. men men, äre fest så är det! Då får man räkna med att det kan gå lite snett. Var ju lite tvister mellan folket hit och dit, men jag hoppas alla hade trevligt ändå. Jag hade jättetrevligt större delen av kvällen/natten i vilket fall. Vi drog igång festandet runt 18.00 och höll på till nästan 06.00 på morgonen. Ja, dom som orkade vara kvar o festa så länge alltså.


           


Hade väl räknat med vissa människor, som inte dök upp. Vissa pga sjukdom och vissa pga okänd orsak. Men lika gla' är väl jag för det. Finns ju dom som aldrig tackar nej och alltid kommer med ett sjudundrande partyhumör vilket betyder massor. Älskar er partyfolket!


                   


Lite tråkigt att det gick sönder så mycket grejer under den här kvällen. Det brukar det vanligtvis inte göra. Det var inga dyra grejer eller så, och personen som lyckades med detta har ersatt oss på ett rättvist sätt, så det är glömt och förlåtet.


            


..Så denna söndag har till mestadels bestått av att städa städa städa här hemma. Det är förjävligt hur stökigt det blir efter en fest. Speciellt när 4-5 glas tappats i golvet, så det är glassplitter överallt. Och en jävla massa burkar och flaskor och skit. Kan ju även tycka att dom som slänger snus omkring sig kan bättra sig i fortsättningen! Det är INTE fräscht!


Jaja.. inte ska man klaga för mycket. Hade ju skitkul igår! Bra folk som alltid.
Utan er, ingen fest!



Dagens:
+ Härlig myspys kväll med älsklingen
- Allt städande efter festen

Tacokväll

Denna dag inleddes med en härlig promenad ute i  solen tillsammans med Carro. Det är alltid lika trevligt att gå promenader med denna lilla tös. Vi har alltid massor att prata om, så tiden går så fort. Vi promenerade i en timme, men det kändes bara som en kvart eller nått. Promenader ute i solen är lyx det! Man blir liksom.. glad!


Carro och jag på fest

Senare på dan drog jag och älsklingen ut till Tornby. På vägen dit dunkade vi hög musik i bilen och sjöng med så pass mycket, att när vi kom fram var Reine alldeles hes.
Inne på Ikano-huset träffade vi Reines föräldrar, så vi gick runt med dom en stund. Sen handlade vi mat på Maxi och drog hem igen.

Efter en stund dök Knutte upp. Vi käkade taco och tittade på Semestersvenskar och Made in Sweden på TV. Alltid trevligt när Knutte tittar förbi. Han är go' han! Och go', det var tacon också! ;)


Knutte och hans kompis i somras

Detta har varit en bra dag!



Dagens:
+ Solen lyste, som om det vore vår
- Har ont i mina tår! (typ nageltrång!?)

Laddad inför fest

Som vissa vet, så blir det fest här på lördag. Det är så att min älskling fyller 22 år på måndag, så det firas med lite fest till helgen :) Jag är skapligt pepp! Senast vi hade fest här var på halloween, så det var ändå ett tag sen. Kommer bli kanonkul!

Här är lite bilder från tidigare fester hemma hos oss:

   
   
  
  
   
 

Ses på lördag hoppas jag! ;)



Dagens:
+ Lyckades laga riktigt god GI-mat idag
- Långt kvar till helgen!

Skräckinjagande promenad


Var och promenerade runt Stångån idag med denna snygga brutta. Hemskt trevligt måste jag säga.
Har inte träffats nått sen halloween faktiskt. Skandal! Men men.. nu har hon flyttat till egen lägenhet i
stan, så då kommer vi nog kunna träffas oftare.

Hon var så ivrig att berätta om helgens bestyr, vilket jag förstår ;) Av nån konstig anledning fick jag hennes snabbt rabblande ord "..kommer jag att halshugga honom" att låta som nått helt annat ;D Och för övrigt så var inte samtalsämnet så brutalt som det kanske låter :D haha

Vi gick förbi ett kusligt "hus" vid Stångån som ser mer eller mindre ut som ett konstmuseum eller nått,
med massa skulpturer och skit i trädgården. Vet i fan vad det är för nått! Någon som vet vad jag menar? Vet inte om det är någon som bor där, eller om det bara är ett museum eller nått. Hur som helst, där uppe satt en tomte på en cykel med en plastsäck ölburkar på ryggen. Konst!? Vet inte! Men den såg skrämmande ut i alla fall. Thésan och jag bestämde oss för att gå in i trädgården och upp för backen för att ta kort på närmare håll och kika lite vad det var för nått.
Jag fick grus i skon, så jag tog av mig den för att hälla ut gruset, så plötsligt: Woff woff! Två argsinta hundar började skälla som galningar, så jag tog på mig skon i en jävla fart och sprang sedan tillsammans med Thésan snabbt ner för trappen. Blev skiträdda ju! Trodde hundarna skulle komma och bita oss i rumpan eller nått.. haha!
Kan kanske ha varit så att nån bodde där som ogillade oväntat besök av främlingar i trädgården, och därför bussade hundarna på oss!? Det får vi nog aldrig veta. Ett gott skratt fick vi oss i vilket fall! :D

                          
Tomten på långt avstånd                         Ja o tomten på nära håll


Tack för promenaden gumman!



Dagnes:
+ Trevlig promenad med Thésan
- Hemsk och rörande dokumentär som visades på svt2 för en stund sen, Stranded.

Jag som väntat så..

Idag har jag varit en duktig flicka. Har städat och diskat hela dagen typ. Till och börja med så kan jag avslöja att det var äckligt länge sen vi städade här hemma. Man kunde ju tro att vi skaffat oss husdjur, så många tussar och dammråttor som låg på golvet, så det var välbehövligt med en ordentlig städning. Att diska är inget intresse varken jag eller Reine har, så som många vet har vi alltid berg av disk ute i köket. Kan även bero på viss lathet, men det är inget jag går in på i detalj ;) Nu är det rent o fint här hemma i vilket fall, så nu behöver man ju inte skämmas ifall man får gäster.

Kan även berätta att GI-maten funkar bra. Har provat på lite olika och har kikat på lite recept att inspireras utav, så det kommer nog bli bra. Känner mig pepp på't!
Saknar dock att gå o träna, eftersom mitt träningskort gick ut till nyår, men det blir att förnya det så småningom också. Tills dess får man nöja sig med promenader, vilket inte heller är helt fel.


Fick reda på en tråkig nyhet idag. Jag har i ca 1 år gått och väntat och väntat på att klädbutiken New Yorker ska öppna här i Linköping. Ända sen jag fick reda på det har jag plågat personalen i Norrköpings New Yorker-butik och personal i Gränden-butiker med mitt tjat om när New Yorker ska öppna. Från början skulle de ha öppnat i somras, sen var det hösten som gällde, men de öppnade inte. Var tydligen fråga om nått bygglov till en början. Nu handlar det snarare om att det inte finns tillräckligt med utrymme i lokalen som utlovats från början. Så inget New Yorker i Linköping alltså!
Fick mail om detta i förmiddags, eftersom jag har sökt jobb som butiksbiträde där, men då blev det inget av det heller. Får fortsätta åka till Norrköping för att besöka butiken, och hoppas på att de hittar en mer passande lokal här i Linköping, så de kan öppna här i alla fall. Man får hålla ögonen öpnna helt enkelt!

För övrigt blev det inte att träffa Ida i onsdags som det var tänkt. Jag kände mig lite krasslig då. Inte som jag vore sjuk eller så, bara väldigt seg och trött. Detta är i och för sig inget ovanligt. Sömnbrist? Ja kanske! Åtminstonne sover man ju på fel timmar. Min och Reines dygnsrytm är helt felknullad. Verkligen dax att ta tag i det här nu alltså. Edin väckte oss med ett jävla ringande och bankande på vår dörr klockan *Biiiiiip*.. Tänker inte ens säga det, för det är pinsamt. Vi ställer ju klockan och så, men vaknar helt enkelt inte, eller stänger av klockan i sömnen. Har ju Edin att tacka för att vi kom upp idag alltså. Dessutom ska jag passa på och GRATULERA TILL KÖRKORTET! Bra gjort där!

Ikväll har jag och älskling kikat på säsongspremiären av Let's Dance. Det var ju skojigt. Blir ju själv sugen på att börja dansa :) Laila och Morgan var bäst tycker jag. Men man får ju hoppas att det kommer gå bra för vår "lilla" östgöte Magnus Samuelsson också.



Dagens:
+ Rent och fint hemma
- New Yorker öppnar inte i Linköping

2009 = Ett nyttigare år?

Idag har jag och baby varit iväg och storhandlat. Har ju bestämt oss för att börja äta nyttigare, så det blev mycket frukt och grönt i kundvagnen. Vi tänkte prova på den omtalade GI-metoden, som innebär att man ska äta långsamma kolhydrater, dvs lågt Glykemiskt Index. Detta bidrar till en jämnare blodsockernivå, som är till fördel för mig som är diabetiker. Bönor, linser, fullkorn, vitlök, nötter och grönsaker är livsmedel med lågt GI, så nu blir det till och försöka göra 2009 till ett nyttigare år.

Nån GI-mat blev det inte ikväll i alla fall, för när vi kom hem efter storhandlandet fixade jag hemmagjord pizza åt mig och Reine. Kanooongott blev det om jag får säga det själv ;) Gjorde även egen pizzasallad för första gången i mitt liv, som också blev god.



Oj oj vad klockan går! Bäst o hoppa i säng nu, för imorrn ska jag gå o fika med Ida som jag faktiskt mötte på VägledningskursenArbetsförmedlingen. Tänka sig att man kan skapa kontakter via det stället va! haha.. det trodde man ju inte. Ska bli trevligt i vilket fall.

Bajs bajs!



Dagens:
+ Fick massage av älsklingen som lindrade min ryggvärk. Han är underbar <3
- Försökte lämna tillbaka en julklapp jag inte riktigt ville ha, men jag var för sent ute. Aja..


Ensam hemma

Jahopp.. kände att jag var tvungen och skriva lite i min nya blogg. Ska ju försöka vara ganska aktiv i skrivandet var det tänkt. Känner väl dock att jag egentligen inte har så mycket att skriva om för tillfället, men ska försöka.

Har inte hänt så mycket denna dag. Var hemma hos morsan och farsan förut och käkade mammas otroligt goda smörgåstårta samtidigt som vi kikade lite på Körslaget på Tv. Vet inte om jag är så mycket för det programmet, däremot ser jag fram emot Let's Dance som börjar nu på fredag. Ska bli kul o se!




Hittade förresten en bild på Platens hemsida på mig, Petter och Reine från Nyår. Charmigt!
För vi ser ju inte ett dugg onyktra ut i alla fall! ;)




Sitter här i min ensamhet och väntar på att älsklingen ska komma hem. Han är nämligen med Petter och Edin, eftersom det är sista kvällen innan Petter reser tillbaka till Schweiz, så grabbarna hehöver lite tid att umgås för sig själva. Var tvungen att visa denna charmiga bild på Reine och Petter. Pure love!



Har tittat lite på Scream på Tv, och druckit glögg. Det är så himla smarrigt!!! Men egentligen kände jag mig väldigt sugen på glass, vilket jag aldrig brukar göra annars. Glass hade vi inte hemma, så fick mysa med glögg istället. Jajaja.. Höres!



Dagens:
+ Kul att Benjamin är hemma från Stöten
- Saknar Jenny som är kvar i Stöten


Världspremiär!

Jajjemen! Detta är världspremiären för Helenas blogg. Detta är stort mina vänner! ;D Tänkte väl som så att om alla andra har blogg ska väl jag också ha en, så nu är bloggen införskaffad. Bara lite inlägg som fattas nu då, men jag ska försöka skriva så mycket jag orkar och kan om ditt o datt här i livet.

Kan ju börja med att önska alla ett Gott Nytt 2009, och även berätta vad jag pyssla med på nyårsafton.



Dagarna innan nyår sprang jag omkring som en galning bland alla mellandagsrea-tokiga människor på stan i jakt efter en snygg nyårsblåsa. Men tro fan att när man väl ska ha nått så hittar man inget! Till slut fick det bli en leopardmönstrad klänning jag hitta på Cubus. Den fick duga helt enkelt. Köpte mig lite nytt snyggt smink med, så man kunde göra sig fin till nyårskvällen.

Många som känner mig vet nog om att jag är en tidsoptimist. Det är sällan jag kommer i tid till saker och ting. Så givetvis kommer vi en timme sent till middagen vi blivit bjudna till på nyårsaftons kvällen. Känns ju lite dumt att vi kom så sent med tanke på att middagen var ca 2 minuters promenad hemifrån oss, men jag får skylla på mitt tjocka hår som tar evigheter att locka.

Hur som helst.. Middagen var hemma hos Sandra, där Sandra och Camilla hade lagat till en tre-rätters middag som bestod av Toast till förrätt, Potatisgratäng och kött till huvudrätt och Kladdkaka till efterrätt. Det hade dom lyckats riktigt bra med faktiskt!

 
 

Efter middagen gick jag och Reine hem och drack vidare. Hade planerat att traska in till stan och fira 12-slaget på Borggården, men tidsoptimister som vi är, så gick vi hemifrån för sent och hann bara halvvägs till stan när klockan slog 12. Det gjorde inte mig något. Stå där i min älsklings famn och se alla fyrverkerier över himlen med skumpa i handen räckte gott o väl för mig.

Fick komma in gratis på Plaza, så där tillbringa vi lite tid innan vi drog vidare till Platens och festa vidare. Strax innan stängning gick vi vidare på en efterfest vid biblan, eftersom min kusin Daniel tjatat på oss att komma dit. Vid det här laget hade en fruktansvärd huvudvärk sprungit ikapp mitt huvud, så jag var inte så road, så vi gick ganska snart därifrån.

 

Väl hemma efter allt festande satte jag mig i köket för att dricka lite vatten medan Reine gick in o satte sig framför teven. Efter en halvtimme började han undra vart jag tog vägen, så han traskade ut i köket och såg mig sitta där och sova på köksgolvet. Haha! så kan det gå när man är riktigt trött.

Hoppas alla haft en underbar nyårsafton och att ett härligt år väntar er!



Dagens:
+ (plus) En underbart härlig dagen-efter dusch ;)
-
(minus) Bakfyllan

RSS 2.0